OKULUMUZ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ

OKULUMUZ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ

23.10.2017 901

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Ankette yer alan konu başlıkları

a)      Ulaşılabilirlik ve İletişim

b)      Dilek, Öneri ve Şikayet

c)       Güvenilirlik

d)      Güvenlik

e)      Karalara Katılım

f)       Öğrenci İşleri

g)      Eğitim Öğretim

h)      Ders Arası

i)        Okulun Fiziki Ortamı

j)        Okulun, Kantin ve Yemekhaneleri

k)      Sosyal, Kültürel ve Spor Etkinlikleri

l)        Eğitici Kol Çalışmaları

m)    Belirli Gün ve Haftalar

n)      Değerlendirme, Ödül, Teşekkür ve Takdir Belgeleri

o)      Olumlu Davranış Kazanma ve Eğitim

 

Ankette yer alan açık uçlu sorular

 

Okulumuzda en çok neyi seviyorsunuz?

Okulumuzda neleri değiştirmek isterdiniz?

 

 

 

Öğrenci memnuniyeti anketi ile okulumuzla ilgili 50 maddeden oluşan yargılar verilmiştir. Öğrencilerden ‘’Tam’’, ‘’Çok’’, ‘’Orta’’, ‘’Az’’, ‘’Hiç’’ seçeneklerinden kendilerini uygun olanı işaretlemeleri istenmiştir.

Sorulara verilen cevaplar incelendiğinde öğrencilerin ulaşılabilirlik ve iletişim konusunda genellikle okul idaresi ve öğretmenleriyle rahat bir şekilde iletişime geçtiği belirtilmiştir. Dilek, öneri ve şikayetlerinin dikkate alındığı öğrenciler tarafından belirtilmiştir. Öğrencilerimizin güvenilirlik konusunda okul personeline ve öğretmenlerine güvendiklerini belirtmişlerdir. Güvenlik konusunda ise öğretmen davranışlarından dolayı herhangi bir onur kırıcı ve kötü bir davranış görmediğini fakat taşımalı eğitim ve bölgenin dağlık olmasından dolayı yolların güvenli olmadığını belirtmişlerdir.

Kararlara katılım konusunda öğrencilerimizin görüşlerinin önemsendiğini ve seçimlerin demokratik olarak yapıldığını belirtmişlerdir. Öğrenci işleri konusunda kendilerine sorulan sorulara olumlu yanıtlar alınmıştır. Eğitim öğretim konusunda öğrencilerin derslerin işlenişi ve teknolojinin kullanılmasıyla ilgili sorulara olumlu yanıtlar verdiği, rehberlik hizmeti ile ilgili soruda ise olumsuz yanıt verdiği gözlemlenmiştir. Ders aralarının yeterli olduğu belirtilmiştir. Okulun fiziki ortamının öğrenciler tarafından yetersiz olduğu belirtilmiştir. Okulun kantin ve yemekhanesinin öğrenciler tarafından yetersiz bulunduğu gözlemlenmiştir. Sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinin yeterli olarak düzenlendiğini ve bu faaliyetlere severek katıldıklarını belirtmişlerdir. Eğitici kol ve çalışmalarının kendi istekleri doğrultusunda seçildiklerini belirtmişlerdir.

Öğrencilerimizin diğer konu başlıklarıyla ilgili sorulara ise olumlu yanıtlar verdiği gözlemlenmiştir.

 

23-10-201723-10-201723-10-201723-10-201723-10-2017